image image image image
Противопоказания при имунизациите Противопоказанията за имунизации биват общи и специфични за отделните ваксини. При новородени противопоказанията са отделна група и сроковете на отлагане трябва да се спазват прецизно от ОПЛ.
Вродена луксация на тазобедрената става Вродената луксация на тазобедрената става е едно от най-честите вродени изкълчвания при новородените.  Едностранното или двустранно изкълчване на тазобедрената става се среща  при  2-3 на 1000 новородени и при 15-25% от бебетата, родени в седалищна позиция. Причините за вродената луксация не са напълно изяснени, като само в отделни случаи се установява наследствена обремененост.
Подсичане   Кожата на новороденото е несъвършена и беззащитна и лесно може да се инфектира. Това налага повишено внимание при всеки обрив и възпаление, които създават благоприятни условия за нараняване и инфектиране на кожата.
УртикарияУртикарията или т. нар. копривна треска е алергично заболяване, което се проявява с характерни обриви /уртики/ по кожата. Манифестира се с еритем (зачервяване) , папулоеритемен обрив (с надигане над околната кожа и зачервяване) и сърбеж.

Добре дошли в сайта на Д-р Стойко Стойков

Здравейте  мили родители, аз съм д-р Стойко Стойков специалист педиатър от гр. Казанлък.

Този сайт е  създаден за да ви бъде полезен при отглеждането и обгрижването на  вашето малко съкровище.Информацията в него ще ви послужи, когато  потърсите специализирана и квалифицирана медицинска помощ за вашето дете  по време на заболяване или когато е здраво и имате нужда от съвети и  познания за правилно и рационално хранене, адекватен дневен режим,  ваксинации и закаляващи процедури.

Моите препоръки имат за цел  да ви спестят излишните  страхове и неоправданото безпокойство, но и да  ви предпазят от лъжливото  чувство за сигурност, което би могло да  доведе до подценяване на  реалната ситуация и неприятности. Моята основна цел е качествена грижа с  персонално, индивидуално  отношение към всяко дете и максимален комфорт и  удобство за малките  пациенти. Можете да използвате този сайт за да  се свържете с мен и да  поискате съвет или консултация.

В менюто "СЪВЕТИ" ще намерите отговор на  най често задаваните от  Вас въпроси касаещи развитието и отглеждането на  Вашето дете. С радост  ще предоставям всякаква информация по теми, които  ви интересуват след  запитване на e-mail. Надявам се да ви бъда полезен! В "ГАЛЕРИЯ" може да качвате снимки на вашите малки съкровища.

За вас колеги, в меню "БИБЛИОТЕКА" ще намерите голям брой медицинска литература и актуални публикации в удобен за сваляне вид,напълно безплатно.Ще се радвам ако споделите и ваши материали ,като ги направите достъпни за всички.

За връзка с мен: 0898851445                                                                     Не работя със Здравната каса

20951_Animiran_baner_Gerber_kvadrat_ok_3

За и против ваксините

Кой е тук

В момента има 44 посетителя в сайта

Вход в системата